Hier vind je ons aanbod aan opleidingen.

Opleidingen

Mastermodules

Beschik je al over een hbo diploma en ben je toe aan verdere verdieping in het vakgebied? Kies dan voor een mastermodule, post hbo of de hele masteropleiding. Doordat er sprake is van een modulaire opbouw van de master, is het mogelijk om losse leergangen (post-hbo) en/of modules te volgen. Mastermodules zijn onderdeel van de Master of Informatics (MSc).

Business Process Management

De mastermodule Business Process Management (BPM) bestaat uit twee onderdelen, Business Process Management en Business Rules Management

Hogeschool Utrecht

Data Mining & Exploration

Sensoren, API’s, web scraping. Er zijn steeds meer bronnen waar data vandaan kan komen. Het ophalen en parsen van deze data staat centraal in de module Data Mining 

Hogeschool Utrecht

Data Science for Business

Worstel jij met het succesvol opzetten en laten verlopen van Data science projecten? Na het volgen van deze mastermodule heb je de handvatten om zelf aan de slag te gaan met Data Science. 

Hogeschool Utrecht

Digital Ethics

Welke gevolgen heeft nieuwe wetgeving voor jouw organisatie? Hoe moet deze worden toegepast? Welke invloed heeft menselijk gedrag op informatieveiligheid? In de mastermodule Digital Ethics kijk je naar de vele ontwikkelingen en welke gevolgen dit heeft met betrekking tot privacy en ethiek. 

Hogeschool Utrecht

Digital Strategy & Organisation

Deze module gaat zowel over strategisch management en leiderschap als over een onderneming als een entiteit in haar omgeving (ketens, netwerken). 

Hogeschool Utrecht

Digital Transformation & Innovation

Bedrijven en organisaties moeten om relevant te blijven meebewegen in de slag naar een digitale organisatie: de digitale transformatie. Deze module leert je om deze transformatie succesvol uit te voeren.. 

Hogeschool Utrecht

Enterprise Architecture

De module Enterprise Architecture geeft je inzicht in de relevantie van enterprise  architectuur en met name de relatie daarvan met digitale transformatie.

Hogeschool Utrecht

Information Management

Wil je de ICT-processen stroomlijnen met de planning en het businessmodel van jouw organisatie? Dan is de mastermodule Information Management een mooie stap.

Hogeschool Utrecht

IT Projectmanagement & Change

Een succesvol IT-project krijg je met een goede planning, betrokken teamleden en stakeholders, waarbij het beoogde doel binnen budget en deadline wordt behaald. Je leert het in deze module. 

Hogeschool Utrecht

Machine Learning

In de mastermodule Machine Learning staan klassieke machine learning en Deep Learning centraal. Deze mastermodule behandelt het bouwen van lerende computermodellen.  

Hogeschool Utrecht

Security management

In de mastermodule Security Management leg je een verbinding tussen securitybeleid en operationele maatregelen. 

Hogeschool Utrecht

Post HBO

Beschik je al over een hbo diploma en ben je toe aan verdere verdieping in het vakgebied? Kies dan voor een mastermodule, post hbo of de hele masteropleiding.  Een post hbo bestaat uit drie mastermodules. Doordat er sprake is van een modulaire opbouw van de master, is het mogelijk om losse leergangen (post-hbo) en/of modules te volgen.

Post-Hbo IT Architecture

Deze opleiding is een verdieping in architectuur voor iedere ICT-er.  

Hogeschool Utrecht

Post-Hbo Digital innovation & strategy

Deze opleiding is  voor iedere ICT-er die zich op innovatie gaat richten. 

Hogeschool Utrecht

Post-Hbo Cyber security & ethics

Is IT-beveiliging jouw ding, verdiep dan je kennis met deze opleiding. 

Hogeschool Utrecht

Post-Hbo Big data & analytics

Data is de olie van het digitale tijdperk. Deze opleiding leert je na je HBO hoe je data kan toepassen voor de toekomst van je bedrijf. 

Hogeschool Utrecht

Post-Hbo Artificial intelligence

Als IT-er kom je het dagelijks tegen, toepassingen van Arifical Intelligence. Deze opleiding leert je om deze technieken toe te passen. 

Hogeschool Utrecht

Master

Direct doorstuderen na je bachelor en je kennis verbreden of verdiepen? Je baan combineren met een masterstudie? Met een een toegepaste masteropleiding zet je de volgende stap in je carrière en groei je als professional, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. 

 

Master of Informatics – Applied Data Sciences

Wil je met data de volgende stap in je carrière zetten op Masterniveau? Met deze opleiding doe je dat in 2 jaar, of op eigen tempo.

Hogeschool Utrecht

Master of Informatics Business & IT

Jezelf verrijken met kennis en vaardigheden over de samenwerking van Business en IT op Masterniveau. Met deze opleiding doe je dat in 2 jaar, of op eigen tempo

Hogeschool Utrecht

Bootcamp

Volg één van de intensieve bootcampprogramma’s om je klaar te stomen voor de ICT-arbeidsmarkt. Een bootcamp is echt een carrièreversneller, en dus ideaal voor schoolverlaters, zij-instromers en mensen die zich willen omscholen voor een carrièreswitch. Een bootcamp rond je af met een hbo-functiecertificaat. 

Full Stack Developer

Software Development

Leer slimme (web)applicaties, mobiele apps en databases te ontwikkelen. Leer programmeren in talen als Java, React, HTML, CSS en Spring en leer moeiteloos werken samen met andere programmeurs.

NOVI Hogeschool

Web Developer

Software Development

Richt je op de voorkant van de software. Web Developer gaat niet alleen over het bouwen van websites, maar ook over web- én mobiele applicaties. 

NOVI Hogeschool

ICT Consultant

Business Information Management

Als ICT-consultant heb je brede kennis en zicht op de business en haar IT, met deze opleiding krijg je deze. 

Hogeschool Utrecht

Data Engineer 

Data Management

Leer hoe je data verzamelt, hoe je databases opzet, hoe je er analyses op kunt loslaten en hoe je dat allemaal kunt visualiseren. Aan het einde van de bootcamp kun je organisaties inzicht geven in hun data, en ze op basis daarvan adviseren over de volgende stap.

NOVI Hogeschool

IT Service Manager

Business Information Management

Als ICT Service Manager opereer jij op het snijvlak van ICT en de gebruiker. Je bent betrokken bij het maken van afspraken tussen IT-diensten en gebruikers. 

Hogeschool Utrecht

Digital Transformation

Business Information Management

Verandering is tegenwoordig de enige constante. Innovatie is daarbij de drijvende kracht. Met deze opleiding word je getraind om innovaties te begeleiden. 

Hogeschool Utrecht

Ethical Hacker

Cyber Security

Leer feilloos aan te tonen wat de gevolgen zijn van kwetsbaarheden in computersystemen, hoe je firmware en mobiele applicaties onderzoekt en welke maatregelen je kunt inzetten bij verschillende soorten veiligheidsdreigingen.

NOVI Hogeschool

Security Officer

Cyber Security

Ga dieper in op de beveiligingsmaatregelen die organisaties nodig hebben om het hoofd te bieden aan digitale dreigingen en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Uiteindelijk leer je beleid, processen en onderzoeken op te zetten die de maturiteit van beveiliging in organisaties verhoogt.

NOVI Hogeschool

Bachelor

Volg een bachelor opleiding inde ICT. Heb je al ervaring in de IT? Zet ervaring dan om in vrijstellingen en haal versnelt je diploma. Volg de opleiding in deeltijd zodat je de opleiding kan koppelen aan je werk. Je past de theorie gelijk toe en kunt werkprojecten gebruiken als casestudy. Ideaal als je snel wilt doorgroeien.

Hbo-ICT Software Development (verkort)

Software Development

Je leert slimme (web)applicaties, mobiele apps en databases te ontwikkelen op basis van de eisen en wensen van de klant. Je programmeert met gemak in talen als Java, React, HTML, CSS en Spring en werkt moeiteloos samen met andere programmeurs.

NOVI Hogeschool

Hbo ICT Bedrijfskundige Informatica (verkort)

Data Management
& Business Information Management

Leer organisaties door een IT-bril te bekijken en advies te geven met oog voor financiën, bedrijfsvoering, haalbaarheid en risico’s. Leer een informatiesysteem te ontwerpen, implementeren en beheren en weet wat er op het vlak van IT nodig is voor succes in het bedrijfsleven.

NOVI Hogeschool

Hbo-ICT Cyber Security (verkort)

Cyber Security

Leer feilloos aan te tonen wat de gevolgen zijn van kwetsbaarheden in computersystemen. Verder leer je firmware en mobiele applicaties te onderzoeken, en leer je precies welke maatregelen je kunt inzetten bij verschillende soorten veiligheidsdreigingen.

NOVI Hogeschool

Hbo-ICT Business IT & Management (BIM)

Business IT & Management

De opleiding hbo-ict Business IT & Management (BIM) is dé bacheloropleiding voor jou als je toe bent aan een nieuwe uitdaging als bijvoorbeeld IT-consultant, IT- organisatieadviseur, informatieanalist of procesanalist.

Hogeschool Utrecht

Hbo-ICT Data Management & BI (Business Intelligence)

Data Management & Business Intelligence

De opleiding hbo-ict Data Management & BI (Business Intelligence) leidt je op tot de ultieme bruggenbouwer tussen data, ICT en management. Het is dé bacheloropleiding voor jou als je toe bent aan een nieuwe uitdaging als bijvoorbeeld business data steward, technische data steward of business intelligence specialist.

Hogeschool Utrecht

MBO

Wil jij direct aan het werk maar ook een diploma halen? Dat kan! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt, zoek een passende baan en ga aan de slag in jouw vakgebied. In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen en te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Ook is het mogelijk om gedurende 10 weken een keuzedeel of een module te volgen. Je leert dan in korte tijd veel over een specifiek IT-onderwerp. 

Software developer
Niveau 4

Software Development

Je maakt gebruiksvriendelijke, veilige en stabiele softwareprogramma’s. Je ontwikkelt media- en applicaties of je programmeert IoT oplossingen. Je bent deel van een projectteam of stuurt deelprojecten aan.

ROC Midden Nederland

Expert IT systems & devices
Niveau 4

Data Management
&
Cyber Security

Als Expert IT systems & security help je gebruikers devices, zoals laptops, drones en AV-apparatuur, te installeren en gebruiken. Je werkt zelfstandig op een ict-afdeling of op de servicedesk. Je lost storingen op en beheert de IT-infrastructuur en applicaties.

ROC Midden Nederland

Allround medewerker IT
Niveau 3

Data Management
&
Cyber Security

Als Allround medewerker IT weet je alles over de devices zoals laptops, pc’s en andere IT apparatuur. Je zorgt ervoor dat de apparaten goed werken en lost eventuele storingen op.

ROC Midden Nederland

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een kwalificatie, maar ook uit een of meer keuzedelen. Met keuzedelen kan de student zijn vakmanschap verbreden of verdiepen. Keuzedelen geven flexibiliteit. Ze kunnen snel worden ontwikkeld en daarmee wordt ingespeeld op innovaties, maatschappelijke ontwikkelingen en behoeften van de landelijke of regionale arbeidsmarkt.

Datacenter

Data Management

Leer hoe je datacenters inricht, monitort en onderhoud. 

ROC Midden Nederland

Internet of Things

Data Management

Leer over de digitale aansturing van apparaten en voert dit ook zelf uit. 

ROC Midden Nederland

Web development

Software Development

Leer hoe je een eenvoudige website/shop bouwt en hoe je de hosting en beveiliging inregeld.

ROC Midden Nederland

Modules

Mis je in jouw werk of jouw dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Een module biedt je de mogelijkheid om je in een korte tijd op MBO-niveau te verdiepen in een specifiek onderwerp.

Basisvaardigheden IT

Data Management

Leer hoe om te gaan met digitale informatie in je werk. 

ROC Midden Nederland

Cyber Security

Cyber Security

Leer netwerken te beveiligen en te monitoren.

ROC Midden Nederland

Systeemcertificaten CISCO Microsoft

Data Management

Leer alles over 1 van de systeemcertificaten van Cisco of Microsoft. 

ROC Midden Nederland

Het aanmeldproces

Wij begeleiden je stap voor stap bij het kiezen van de juiste opleiding en financiering. Door gebruik te maken van verschillende subsidies, is het mogelijk om de opleiding volledig gefinancierd te krijgen. 

1. Aanmelden

Meld je bij ons aan door het aanmeldformulier in te vullen.

2. De juiste opleiding kiezen

Ga samen met één van onze studie-adviseurs op zoek naar de juiste opleiding. 

3. Financieringsmogelijkheden

Krijg de gekozen opleiding volledig gefinancierd. Kijk op onze subsidie-pagina naar de mogelijkheden.

 

Aanvullend advies nodig? Kom dan in contact met onze subsidie-adviseur.

4. Starten met de opleiding

Een passende opleiding en financiering gevonden? Start met de opleiding! 

Financieringsmogelijkheden

Vormt de financiering van de opleiding een barrière? Bij ICCU bekijken we graag hoe we deze financiële barrière kunnen verlagen. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om de opleiding volledig gefinancierd te krijgen.

Werkeloos of werkzaam in een krimp sector?

De overheid stimuleert  (om)scholingstrajecten richting de ICT. Ben je werkzaam in een tekort sector of momenteel werkloos, neem dan snel contact op met onze subsidieadviseur. Via persoonlijk contact bekijken we hoe we jou het beste kunnen begeleiden.

Leren en werken in de ICT?

Betaalt je werkgever? Dan kan je werkgever gebruik maken van de subsidie praktijkleren van het RVO. Deze regeling stelt een subsidiebedrag van maximaal € 2.700,- per student per jaar beschikbaar voor de werkgever, wanneer een werknemer een geaccrediteerde duale of deeltijdopleiding volgt.

Het levenlanglerenkrediet
Geen recht (meer) op reguliere studiefinanciering? Bijvoorbeeld wanneer je al eerder een mbo- of hbo-opleiding hebt afgerond. Maak dan gebruik van het levenlanglerenkrediet. Dit is een krediet die je van DUO kan ontvangen om je college- of lesgeld te financieren. Zolang de opleiding duurt kan je gebruik maken van het krediet. Tegen gunstige voorwaarden betaal je binnen 15 jaar het geleende bedrag terug aan DUO.

Passen de bovenstaande financieringsmogelijkheden niet bij jouw situatie?
Neem dan contact op met onze subsidie-adviseur en onderzoek samen wat er
mogelijk is. 

Het bedrijfsleven

Op zoek naar nieuw IT-talent of de huidige medewerkers een nieuwe stap in hun ontwikkeling bieden? Maak dan gebruik van onze organisatiescan. Met deze scan maken wij zichtbaar welke competenties binnen de organisatie aanwezig zijn, stellen wij samen vast waar de organisatie heen wil bewegen en hoe de gap tussen het huidige en gewenste competentieniveau ingevuld kan worden. Uiteindelijk komen wij met een passend advies voor de individuele medewerker. 

Neem gerust contact met ons op.

Geïnteresseerd?